5 Tips voor meer werkplezier en vitaliteit op de werkvloer

5 Tips voor meer werkplezier en vitaliteit op de werkvloer

In deze tijd van stress en gejaagdheid is het zaak dat we plezier blijven houden in ons werk en daarbij ook energiek en fit blijven!

Het is belangrijk om energiek en gemotiveerd te blijven!

Je werkt een groot deel van je leven waarbij een burnout ons 1 op de 6 kan overvallen; belangrijk om energiek en gemotiveerd te blijven! Die medewerkers verzetten namelijk meer werk en er hangt een energieke flow!

1 Stel samen doelen en wees transparant

Kijk waar je samen heen wilt, voor het komende jaar!

Tips werkplezier en vitaliteit opwerkvloer

Wat zijn de doelen, hoe ga je ze behalen, welke hulp heb je daarbij nodig. Plan daarbij ook coachingsgesprekken in om te ervaren hoe het ervoor staat en je toont ook gelijk betrokkenheid. Wij stellen: zonder doel geen motivatie!

2 Besteed aandacht aan mentale gezondheid.

Hoe is het eigenlijk met de medewerker? Je werkt dan wel samen maar door de hectiek van de dag is de weg naar huis ook weer snel daar. Observeer eens; Hoe komt de medewerker op jou over? En hoe ligt hij/zij in de groep? Pesten of buiten de groep vallen is een van de factoren voor een burn out. Wil je meer informatie, lees dan hier verder.

3 Toon betrokkenheid en geef erkenning.

Het bestaan van ieder mens ligt geworteld in erkenning. Iedereen heeft die bevestiging nodig ook al hoor je medewerkers zeggen dat het er niet toe doet. (tis toch normaal….!) en dus aan de bak met complimenten geven! Kijk zeker ook naar wat er goed gaat en spreek dat ook uit, in plaats van de focus hebben op wat niet gaat. Zelfs de meest introverte mens gaat hiervan glimmen. Lees hier meer over feedback geven. 

4 Geef meer verantwoordelijkheden.

Kijk eens wat de medewerker allemaal doet en wat hij misschien nog meer kan, of vraag eens wat hem nog meer interesseert. En delegeer je of geef je instructie? Wat kun jij doen om je medewerker het vertrouwen te geven en wat gaat dit vertrouwen geven jullie allebei opleveren? Juist, een groot portie motivatie en dus werkplezier. Wil je meer lezen, klik dan hier.

5 Stimuleer een fitte levensstijl 

Laat de medewerker van de stoel afkomen en stimuleer een portie frisse lucht! Iets langere lunchpauze misschien en een blok om met z’n allen. Bewezen is dat frisse lucht je hersenfunctie stimuleert en  je creativiteit wordt verhoogd. Het bevordert vitamine D inname, gewichtsverlies en behoud van stevig bot structuur. Het is een stress reductor en als er dan ook nog een beetje natuur in de buurt is waar we doorheen kunnen lopen, maakt dit ons ook nog eens gelukkig. Ik zou hier niet meer over twijfelen na het lezen van al deze voordelen! En dus: met z’n allen in de benen en de frisse lucht in. En: investeer in fietsen van het bedrijf! Als ik wel eens mensen in mijn training krijg die van de fiets komen ben ik wel eens een tikkie jaloers…. met hoeveel energie ze de ruimte inkomen, wat een goed en energiek begin van de dag!

Wil je eens met mij sparren over het wel en wee van jouw werknemers neem dan contact met mij op hoe het zit met het onderhoud van jouw mensen. Wat hebben ze nodig om effectiever te werken? Of starten we eerst eens met de APK stress preventie training.

Ik kijk uit naar ons spar moment! 

Hoe ga jij goed voor jezelf zorgen? Doe de Stress preventie training!

Wil je meer informatie over deze training of meteen een afspraak maken?

neem contact op