Coaching

Coaching

Coaching helpt je weer een helder beeld voor de toekomst te geven

Persoonlijke Coaching

Waar loop je tegenaan? Wat wil je veranderen? Coaching is een fijne aanvulling in je leven. In één op één gesprekken doorlopen we waar je in je zakelijke of privéleven tegenaan loopt. Soms gaan de dingen gewoon niet echt lekker en soepel. Er moet iets veranderen maar je weet niet wat en hoe. Een personal coach, die los staat van jouw dagelijks leven, kan je de juiste vragen stellen, je kritisch naar jezelf laten kijken en mogelijkheden laten onderzoeken. Samen sparren om tot een hoger plan te komen!

Naar binnen kijken, in hoofd, geest en gevoel

Een coach kan je dingen helderder laten inzien. In een coachingsgesprek leer je je zelf-reflecterend vermogen aan te spreken en contact te maken met jouw diepere bewustzijn. Vragen die je bewust of onbewust aan jezelf stelt ga je met de juiste hulp kunnen beantwoorden; 'wat wil ik', 'waarom doe ik wat ik doe',  'wat zijn mijn levensdoelen' en 'wat heb ik nodig om mijn doelen te bereiken'.

Wie ben ik als coach?

Ik ben een goede luisteraar, vraag door om je aan het denken te zetten bij wat er in je omgaat en wat vaak zo moeilijk 'te pakken' is. Ik ben er vooral voor jou, om jou je verhaal te laten doen, waar je mee zit.  We onderzoeken gedragspatronen, we kijken samen naar waarom jij bepaald gedrag vertoont en wat je zou willen veranderen. Als e.e.a. helder op jouw netvlies zit kun je ook bewuste andere keuzes maken! Ik ben doortastend en kan heel direct zijn; puur om iets te raken bij jou waardoor processen in gang worden gezet. Ga het 'avontuur' aan en ervaar wat er allemaal mogelijk is!
Kom in beweging voor nieuwe resultaten en om de betere versie van jezelf te worden!

de R.E.T methode

Ik ben in 2007 Post-HBO gediplomeerd bij J.J. Trainersacademie te Amsterdam, zowel voor Trainer als voor Coach.  Ik ben opgeleid volgens de R.E.T methode door Roderick Bender *. De Rationele Effectiviteits Training (RET) is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. De basis van de RET is het ABC-model. Dat houdt in dat jouw gedrag en emoties niet direct worden bepaald door de situatie, maar door jouw gedachten in en over de situatie.  Een statement waar ik mij helemaal in kan vinden en waar ik achter sta. Ook Voice Dialogue en een opstelling kan ik inzetten om bij jou verdieping en inzichten te doen ontstaan. Roderick Bender is auteur van de boeken 'maak van een olifant weer een mug' en 'beren op de weg, spinsels in jouw hoofd'.

Stress- en Burnout coach

In 2019 ben ik gediplomeerd als Stress- en Burnout coach. De reden dat ik voor deze opleiding heb gekozen is omdat ik heel veel geluiden om mij heen hoor van overwerkte mensen met wie het niet goed gaat. Het nieuws staat er bol van, een op de 4 werknemers valt uit door overmatige stress of een burnout. Omdat ik  zelf in 2004 een Burnout heb gehad wil ik iedereen hiervoor behoeden, want een pretje is dit niet! Er was weinig informatie over te vinden, ik voelde mij heel erg afgezonderd en zelfs depressief. Een eigenschap die totaal niet bij mij past. Als coach weet ik hoe het voelt en weet nu ook de weg te bewandelen om jou hierbij te helpen; preventief en ook als je in een Burnout zit. Ik bied een goed luisterend oor, geef jou de ruimte voor jouw verhaal. We kijken wat de burnout teweeg heeft gebracht en wat jij nodig hebt om weer op te laden en energiek in het leven te staan! Er wordt gewerkt met gedragspatronen die stress genereren en welke nieuwe weg jij stapje voor stapje kunt bewandelen om met jouw nieuwe 'IK' vitaal in het leven te staan!

Referentie

"Cristel heeft mij ongeveer een half jaar gecoacht op de competentie plannen en organiseren, en wat erg hielp in de benadering van Cristel is het teruggaan naar de kern: waar komt gedrag vandaan en wat levert het gedrag op. Cristel heeft mij –met resultaat- aan het werk gezet en ondersteund d.m.v. kritische vragen, verhelderende modellen en nuttige spellen. Cristel is ook erg goed met loopbaanoriëntatie. Ik ben Cristel dankbaar dat ze mij goed heeft gecoacht in een periode waarin mijn ontwikkeling dreigde stil te staan: Cristel heeft mij met haar coaching over het dode punt heen geholpen. Bedankt Cristel!"

Tom van As
HR-advisor

Coaching on the job

En dan uitvoeren op de werkplek!

Je bent na een training vol goede ideeën de deur uitgegaan en je wilt het geleerde echt in je systeem krijgen. Maar het lukt je niet om het zonder dat laatste zetje voor elkaar te krijgen. Ik als coach kijk met andere ogen naar wat er op de werkvloer gebeurt en laat je dingen zien waar de bedrijfsblindheid zijn intrede heeft gedaan.

Ik stel confronterende vragen, laat je met andere ogen naar een situatie kijken en vraagt hoe je het wellicht anders had kunnen doen. Met coaching on the job worden snel grote sprongen gemaakt en beklijft de eerder gevolgde training pas echt!

Coaching on the job zet medewerkers in actie

 Als coach werk ik samen met het team op de werkvloer. Wat zijn lastige situaties, wat doen de teamleden nu en wat kunnen zij anders gaan doen? Coaching on the job ondersteunt medewerkers om effectief en met plezier te werken zodat betere resultaten worden behaald!

Personal Coaching Wandelschoenen Wandelcoaching

Personal Coaching on the job

Wandelcoaching

Back to nature

Heel graag ga ik met jou de natuur in; een flinke wandeling maken om zo al coachend met jou tot antwoorden te komen. 'waar sta ik nu'?    'wat gaat goed en wat gaat minder'? 'wat heb ik nodig'?

De natuur heeft een rustgevende en inspirerende werking op mensen. Soms gaat er zoveel in ons hoofd om dat we niet of moeilijk meer bij ons gevoel kunnen komen. De natuur brengt jou dichter bij jouw eigen natuur, we komen dichtbij de balans tussen hoofd en gevoel; evenwicht in de persoon die je van nature bent.

Je komt zelf met een doel en samen maken we een stappenplan hoe je dit gaat bereiken. Obstakels en knelpunten worden onder de loep genomen. Soms zul je geconfronteerd worden waar nodig en op verzoek kunnen wij ook een stukje provocatief coachen. Om je gewoon eens te horen zeggen waar het nu eigenlijk allemaal om gaat. Na de wandeling krijg je opdrachten mee om thuis uit te werken.

Wil je meer weten of meteen een afspraak maken?

neem contact op