Training Communicatie Tips voor een goed gesprek

Training Communicatie

Training Communicatie

Communicatie is een prachtig fenomeen!

De Training Communicatie is een verrijking voor iedereen en de basis voor iedereen die met mensen samenwerkt. Het is ontdekken, benieuwd zijn naar de ander, oefenen met bewezen methodes, kijken hoe het gemakkelijker en effectiever kan. Je krijgt antwoord op de vraag: “Wat heb jij nodig om een ander gewenst effect te krijgen”. 

Iedereen communiceert op basis van zijn eigen wereldbeeld. Jouw beeld én waarheid van de wereld wordt gevormd op basis van eigen ervaringen, normen, waarden en roots. Waar mensen samenwerken zijn verschillende wereldbeelden met eigen interpretaties. Er kunnen misverstanden ontstaan en aannames worden gedaan waardoor het gezamenlijke doel uit het oog verloren kan worden; als mens en als team. Ons (voor)oordeel over de ander zit in de weg waardoor de basis voor een goed gesprek al is verstoord. CMC werkt vanuit een nieuwsgierigheid naar de ander, waardoor er ruimte ontstaat in een gesprek en je daadwerkelijk effectief kunt gaan communiceren.   -Oplossingsgericht, toekomstgericht, met perspectief! -

 “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Stephan Covey

In de Training Communicatie werken we o.a. met:

 • Hoe ontstaat onze kijk op het leven
 • Verschillende communicatie ‘types’
 • Luisteren, samenvatten, doorvragen
 • Belemmerende en ondersteunende overtuigingen
 • Feedback geven en ontvangen
 • het goede gesprek
 • Pro-actief communiceren
 • Oefenen met eigen cases in rollenspellen

  Training Communicatie blatende schapen

  DISC geeft inzicht in je eigen communicatie en die van de ander

  Een mooie methode die ingezet kan worden bij de trainingen communicatie is DISC. Op basis van voorkeursgedrag van personen krijg je inzicht hoe communicatie bij jouzelf werkt en ook bij de ander. Er wordt gewerkt met 4 basiskleuren, beelden en woorden; zowel het Auditief, Kinesthetisch als Visueel aspect wordt in deze training aangereikt. Disc maakt daardoor dat een training voor iedere leervoorkeur toegankelijk is en iedereen in een groep aanspreekt.

  Je ervaart waarom de ander anders reageert dan jijzelf, andere kwaliteiten bezit en dat dat zeker een meerwaarde kan hebben voor samenwerking! Een eye opener die praktisch, speels en interactief is!

  De Training Communicatie kan voor verschillende doeleinden verzorgd worden. Leidinggevenden en HR medewerkers kunnen zichzelf in hun rol verbeteren door het volgen van de training voor functionerings- en beoordelingsgesprekken, coachings- en voortgangsgesprekken. 

  Interesse in de Training Communicatie?

  neem contact op