Workshops

Workshops

Geef jezelf de kans om effectiever te zijn in je werk en privéleven!

Workshops om jezelf te ontwikkelen

Interactieve korte werkvormen om doelgericht een onderwerp uit te diepen en een vertaalslag te maken naar de praktijk! Workshops zijn heel effectief als je korte leermomenten wilt die snel inzetbaar zijn op de werkvloer. 

Hieronder zijn een 6-tal workshops uitgeschreven die in-company gegeven kunnen worden, geheel op maat gemaakt. Tijdsduur per workshop is 3,5 uur. Graag inventariseer ik jullie leerbehoefte in een persoonlijk gesprek!

Workshop 1 - Feedback geven doe je zo!

Als je gedragsverandering wilt zul je feedback moeten geven. Zeg je niets dan gebeurt er niets..
Feedback geven is niet altijd even makkelijk; woorden kunnen anders overkomen dan bedoelt, het effect is scheve gezichten en weerstand. In de workshop ‘feedback geven doe je zo!’ werken we met 2 manieren om de boodschap effectief te laten overkomen. Doelgericht met eigen casuïstiek zodat je er direct mee kunt gaan werken

Workshop 2 - Een goed gesprek!

Een gesprek is goed als jij het effect krijgt wat je bedoelt! 

Workshops

We werken vanuit een concrete opzet voor gespreksvoering waarin ook basis communicatie wordt meegenomen.Met eigen casuïstiek maak je gelijk de vertaalslag naar de praktijk, er wordt veel geoefend en feedback krijg je van de andere cursisten. Dit goede gesprek kun je inzetten voor voortgangsgesprekken, functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken, correctie gesprekken en zo maar een gesprek.

Workshop 3 - Regie over jouw dag

‘De tijd vliegt uit je handen, je vliegt van hot naar her’. ‘Regie over jouw dag!’ is een effectieve workshop waarin je inzicht krijgt in je gedrag én waar letterlijk jouw tijd blijft. Ook krijg je antwoord op je vraag hoe je prioriteiten stelt en krijg je waardevolle tips voor tijdwinst. Je krijgt tools aangereikt om de baas te worden over jouw dag; je hebt meer invloed dan jezelf denkt.

Workshop 4 - De in en outs van Stress

Stress is van alledag, 1 op de 4 werknemers valt erdoor om. Tijd om te weten wat stress is, wat het met jouw systeem doet en wat lange termijn effecten zijn! je werkt hier met stress eigenschappen; wat zijn jouw patronen? Als je weet waarom je doet wat je doet kun je ook besluiten om het anders te gaan doen. Je staat met meer balans in je leven en kunt bewustere keuzes maken.

Workshop 5 - DISC; waarom ik anders reageer dan jij

Ieder mens heeft voorkeursgedrag, dat maakt dat iedereen zijn eigen belangen nastreeft en ander gedrag kan vertonen. Het ene gedrag ligt jou meer dan het ander. In ‘DISC – waarom ik anders reageer dan jij’ zie je jouw kwaliteiten en valkuilen en ook van de ander. Disc helpt individuen en teams voor meer zelfinzicht, om begrip te krijgen voor de ander én daardoor beter en effectiever samen te werken. Goed inzetbaar voor teambuilding.
Disc schept zelfinzicht en inzicht in een ander waardoor begrip gekweekt wordt en in kwaliteiten gedacht gaat worden. Zeer effectief voor samenwerking en coaching.

Workshop 6 - Motiverend leiderschap; Haal het beste uit je medewerkers

Wat doe je om nieuw leven te blazen in jouw teamleden? Waarom is de een wel betrokken en welwillend en de ander niet? je krijgt inzicht in de niveau’s van motivatie en hoe je een gesprek kunt voeren of wat je kunt doen op alle niveau’s. Motiverend leiderschap is gelijk inzetbaar op de werkvloer! Je maakt verbinding met de medewerker, weet waar de individuele behoefte ligt en kunt voorwaarts!

Van en met elkaar leren; daarmee wordt het hoogste rendement  behaald! Allemaal zullen we iets van de ander herkennen en samen bekijken we hoe daar anders mee om te gaan voor een beter effect. Je krijgt een handout mee met alle info van de workshop en/of een overzichtelijk kaartje met jouw reminder voor dat goede gesprek of hoe je de regie over jouw dag kunt houden.

Geef jezelf de kans om effectiever te zijn in je werk én je privéleven!

Zoals Stephen Covey zo mooi schreef:

Wanneer we blijven doen wat we altijd al deden, dan krijgen we wat we altijd al kregen.

Wees welkom,

Cristel Meijer

Stephen Covey uitspraak

Interesse in 1 of meerdere Workshops?

neem contact op