En nu actie! Opruimen first

En nu actie! Opruimen first

Zoals ik in mijn vorige blog aangaf ben ik op vakantie gegaan met de gedachte om terug te kijken op het eerste half jaar van 2018 en inspiratie op te doen voor de tweede helft van dit jaar.

Terug van een heerlijke vakantie moet je weer in de startblokken. Soms is de start lastig te maken, omdat je nog even in de 'niet-denken modus' wilt blijven hangen. Je wilt dat vrije, zorgeloze gevoel nog even behouden.

Dit geldt echter niet voor iedereen. Sommigen staan te trappelen om weer aan de slag te gaan, hebben zelfs het werk tijdens vakantie gewoon doorgezet.

In actie komen

Ik hoor deze keer bij de eerste én tweede groep. Ik was op zoek naar inspiratie en die heb ik zeker gevonden. Door heerlijk in de natuur te zijn, geheel in het moment te leven en simpelweg met mezelf te zijn. Ik liet in gedachten het laatste half jaar de revue passeren en keek er met mijn gevoel naar. Waar kreeg ik energie van? En wat wil ik niet meer doen?

Actiepunt van mij het komende half jaar is om elke werkdag op te schrijven; hoe was deze dag voor mij? Energiek of liep ik erop leeg? En hoe komt dat?

Ik ga aan de slag met energiegevers!

Werk, hobby’s, studie, familie en vrienden, collega’s.

Het daadwerkelijk aan de slag gaan is nog wel een dingetje….Ik merk dat ik eerst letterlijk moet opruimen! Met de wil om het te doen, het geestelijke, is een begin gemaakt. Het daadwerkelijk doen, ermee aan de slag gaan, is lastiger. 

Ik ben niet van het poetsen en tóch moet het huis opgeruimd zijn voordat ik mijn werk als trainer en coach weer ga oppakken! En hier en daar moet er nog geverfd worden ook! Ik heb de daad bij het woord gevoegd en ben begonnen. Wat geeft dát een ruimte en energie in mijn hoofd! Nu ik al op de helft ben heb ik ook weer inspiratie om dit te delen. Ik schrijf dit omdat ik daar energie voor heb. En dan straks nog een uur wat opdrachtgevers bellen en die gesprekken uitwerken. Het voelt heerlijk, actief en energiek!

Lukt het jou niet om in actie te komen?

Herken je hier en daar mijn tekst en kom je maar niet tot actie? Plan een coachingssessie met mij om te onderzoeken waar het stagneert. Geloof me, daarna kun je er opgeruimd en mét inspiratie mee aan de slag te gaan!

Inspiratievolle groet! Cristel

CMC verzorgt teamtrainingen en individuele coaching/training.

Wil je meer informatie of meteen een afspraak maken?

neem contact op