De 1 op 1 training geeft energie en heeft effect

Doe de 1 op 1 training

Energie en effectief

Na mijn vakantie heb ik eerst actie genomen in de vorm van - mijn persoonlijke werktitel - 'opruimen first'. Ik wilde mijn hoofd en huis opruimen om energie te krijgen en zakelijk opgeruimd aan de tweede helft van dit jaar te kunnen beginnen.

Deze maand was het zover en ben ik met een 1 op 1 training gestart. En wat is dat effectief!

Wat ik bedoel met 1 op 1 is een training én coaching voor 1 persoon, op maat gemaakt, geheel naar de wens van de cursist. 

1 op 1 training

Hij kan na deze eerste sessie van 2 uur meteen met alle tips en tools aan de slag.  We bespreken over 2 weken de resultaten en nieuwe doelen, die we gaan uitdiepen om wederom mee aan de slag te gaan!

Sneller naar de aandachtspunten en het resultaat met een 1 op 1 training!

De betreffende cursist, een leidinggevende van een groot team, heeft voor de 1 op 1 training gekozen omdat hij weinig tijd heeft, niet de hele dag in een groep wil vertoeven en echt met zijn persoonlijke aandachtspunten aan de slag wil. We zijn gestart met een Disc analyse; voorkeursgedrag waarin hij zijn sterke punten en gelijk zijn aandachtspunten ziet. Héél verhelderend en de uitkomsten zijn blijvende ankers om zichzelf scherp te houden. Voor een leidinggevende zijn het tevens handvatten om te weten wat zijn medewerkers nodig hebben en hoe hij hen het beste kan bereiken.

Zo'n 1 op 1 training is voor mij ook nog eens heel leuk!

Ik mag luisteren, doorvragen en achterover leunen om de cursist te laten nadenken en op eigen inzichten laten komen. Daarna mag ik mijn trainers toolbox tevoorschijn halen om andere aanvliegroutes te bespreken, om modellen uit te leggen voor inzichten, die we daarna samen kunnen oefenen. En dan mag ik ook nog in de rol van actrice! Ja, hier krijg ik bergen energie van en de cursist ook! De actiestand stond meteen aan.

We doen 3 sessies van 2 uur en daarna laat ik de cursist even los. Vervolgens plannen we een maand later weer een uur in om te horen hoe het hem is vergaan met het in de praktijk brengen van het geleerde en waar hij nog hulp bij nodig heeft. Wellicht wil hij dat ik bij voortgangsgesprekken aanwezig ben om te ervaren hoe hij de gesprekken met medewerkers aanpakt. Of hij wil toch nog een keer het benoemen en ombuigen van een gesprek oefenen. Of misschien was toch niet alles effectief met een voor hem moeilijker bereikbare en aan te sturen werknemer. 

Heel fijn dat deze cursist eager is om te blijven leren, om zijn gedrag te onderzoeken en om te kijken hoe het effectiever kan. Zoveel energie!

Energieke groet, Cristel

CMC verzorgt teamtrainingen en individuele coaching/training.

Wil je meer informatie over de 1 op 1 training of meteen een afspraak maken?

neem contact op