Workshops – Vergroot jouw effectiviteit!

vergroot jouw effectiviteit workshops

6 verschillende workshops die je niet mag missen!

Van september tot eind november 2019 geef ik een 6-tal workshops om jouw persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden te verbeteren. Vergroot zo jouw effectiviteit in je werk én in je privéleven!

Elke workshop wordt gegeven van 9:00 tot 12:30 uur. We werken met inzichtsmodellen met daarbij veel interactie! Zo wordt veel geoefend met eigen casuïstiek om de opgedane kennis en nieuw gedrag je eigen te maken.

Je krijgt een hand-out mee met de besproken theorie en jouw eigen actieplan voor de komende tijd!

"Geef jezelf de kans om effectiever te zijn in je werk en privéleven!"

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken?

Op vrijdag 5 juli a.s. is er een inloopmiddag in de Bibliotheek van Weesp van 14:00 tot 16:30 uur. Tijdens onze kennismaking hoor je wat er in de workshops behandeld gaat worden en of het iets voor je is. 

Je hebt zelf de keuze voor welke workshops jij je inschrijft, je kunt aan 1 of meerdere workshops deelnemen. Doe je vaker mee, dan geldt een staffelkorting.

Workshop 1

Feedback geven doe je zo

Effectief feedback leren geven zodat de boodschap binnenkomt en je geen scheve gezichten krijgt! De basis communicatie komt aan de orde en we bespreken manieren om de boodschap aan te vliegen. Er wordt geoefend met een eigen casus. Je krijgt een reminder mee zodat je je altijd goed kunt voorbereiden als je feedback moet geven. Na de workshop is het een kwestie van bewust oefenen zodat het je na een tijdje als vanzelf afgaat.

Vrijdag 6 september
van 09:00 – 12:30 uur

Workshop 2

Een goed gesprek

In deze workshop gaan wij de basis neerzetten van wat er nodig is om een goed gesprek te voeren met jouw collega’s en medewerkers! Een gesprek is pas goed als jij je doel bereikt. Het effect van een goed gesprek is vaak een gemotiveerde medewerker die weet wat jij bedoelt en waar hij of zij aan toe is. Er komt basis communicatie aan te pas, onderdelen hiervan worden geoefend en eigen cases worden uitgespeeld. Je krijgt een hand-out mee,  zodat je je altijd op een goed gesprek kunt voorbereiden. Deze workshop is een goede basis basis voor voortgangs-, functionerings-, beoordelings- en samenwerkingsgesprekken.

Vrijdag 20 september
van 09:00 – 12:30 uur

Workshop 3

Time Management, regie over je dag

Echt iets voor jou als de tijd vaak onder je vingers vandaag glipt. Heb je aan het einde van een dag hard werken het gevoel dat je aan niets bent toegekomen? Je kijkt hier waar je je tijd daadwerkelijk aan besteed, wat de oorzaak hiervan is en welke invloed je kunt uitoefenen om de regie van jouw dag te nemen. Je krijgt een reminder mee zodat je altijd een ‘kattebelletje’ hebt als de dag weer eens anders loopt dan gepland.

Vrijdag 4 oktober
van 09:00 -12:30 uur

Workshop 4

De ins & outs van stress. Weg ermee!

Deze workshop geeft je inzicht in wat stress is, wat het met jouw brein en fysiek doet en hoe je het kunt herkennen bij jezelf en medewerkers. We zijn in deze jachtige tijd zo gewend om stress te ervaren dat we dit niet meer zo snel herkennen met alle kwalen en gevolgen van dien. Er wordt gewerkt met de 9 stress persoonlijkheden; welke herken jij van jezelf? We onderzoeken waarom je dit doet, waarom dit belangrijk voor je is. Daarna kun je zelf bepalen hoe je hier anders tegenaan kunt kijken en mee om kunt gaan. Belangrijk om een burn-out te voorkomen en om vitaal oud te worden!

Vrijdag 18 oktober
van 09:00 – 12:30 uur

Workshop 5 

DISC; waarom reageer ik anders dan jij?

Ik geef je inzicht in jouw gedragsvoorkeuren en ook in die van de ander! Het zal je doen begrijpen wat jouw drijfveren zijn bij het maken van keuzes en ook die van jouw medewerker. Het levert inzicht op in jouw eigen kwaliteiten én valkuilen, ook van diegene die jou soms ergert! Daarvan zul je inzien dat je die juist nodig hebt. Ook leer je om te gaan met ander gedrag zodat samenwerken gemakkelijker zal worden. Een overzichtelijke hand-out met kernwoorden zal je helpen herinneren waarom de ander anders doet dan jij en hoe je daarmee om kunt gaan.

Vrijdag 1 november
van 09:00 – 12:30 uur

Workshop 6 

Motiverend Leiderschap, haal het beste uit jouw medewerkers

Hoe staat het met de motivatie van jouw medewerkers en hoe kun jij verbetering hierin brengen? Een gemotiveerde medewerker is minder vaak ziek, verzet bergen werk, is gezellig op het werk, brengt energie in de groep! De piramide van Maslow wordt hierbij als uitgangspunt genomen, hier kun je altijd weer op terugvallen als het met de motivatie wat minder is. Op onderzoek uit, tips en tools en een actieplan maken. .

Vrijdag 15 november
van 09:00 -12:30 uur

Van en met elkaar leren; daarmee wordt het hoogste rendement gehaald! Allemaal zullen we iets van de ander herkennen en samen bekijken we hoe daar anders mee om te gaan voor een beter effect.

Kosten

1 workshop:   € 115
2 workshops: € 219
3 workshops: € 325
4 workshops: € 425
5 workshops: € 529
6 workshops: € 625

(exclusief 21% BTW, inclusief locatiekosten, koffie & thee, lekkernij)

Minimaal 3 deelnemers, maximaal 14 deelnemers
Locatie: Trainingszaal van de Bibliotheek in Weesp

Wil je deelnemen aan 1 of meer workshops dit najaar?

neem contact op