Sturen op werkgeluk met uw bedrijfscoach tijdens corona!

Sturen op werkgeluk met uw bedrijfscoach tijdens corona!

Vorige week kwam ik een kennis tegen met een hondje. Een hondje in huis kon nu omdat ze vanaf maart thuiswerkt en dit nog wel even zo blijft; nog zeker tot einde jaar.

Op mijn vraag ‘hoe is het voor jou om thuis te werken en om dit nog langer te doen”? antwoordde zij met een licht vermoeide blik 'ja, het is niet anders, ik woon wel klein en dus word ik gek van die 4 muren en ook alle mensen thuis waardoor ik vaak word of ben afgeleid’. Niet echt fijn dus….dan maar even tussendoor met de hond weg om lucht te happen. Ik mis mijn collega’s ook en vooral de andere omgeving om in te werken. Dan kan ik werk en privé veel beter scheiden, nu loopt alles in elkaar door. Op mijn vraag of zij hierin door het bedrijf wordt ondersteund kwam een ‘nee’….

Bedrijfscoach werkgeluk

Ook heb ik 2 online coaching cliënten. Eentje is net uit een burn-out en heeft moeite met plannen én een bevredigend gevoel aan de dag overhouden. De ander kan geen prioriteiten stellen en tijd inschatten per taak. Het bedrijf waar beide personen voor werken biedt veel coaching aan ter ondersteuning van de medewerkers; puur voor werkgeluk en effectief & met plezier werken. Beiden ondersteun ik met gesprekken: 

geval – gedachte - gevoel – gedrag – gevolg

 • Wat gebeurt er met mij als dit gebeurt of als ik dit moet doen?
 • Welke gedachte heb ik daarbij?
 • Welk gevoel kan ik hier aan ‘plakken’?
 • Welk gedrag laat ik dan zien?
 • Welk gevolg heeft mijn gedrag?

En dan natuurlijk kijken naar welk gedrag gewenst is en wat daar voor nodig is. Daarbij doelen stellen en in de praktijk gaan brengen. Heel effectief!

Mijn vraag aan jou als lezer is; wat doe jij voor jouw medewerkers ter ondersteuning voor werkgeluk, effectiviteit en werkplezier? We weten allemaal; een medewerker die goed in zijn vel zit en op de juiste plek zit presteert des te meer en beter! Het voorkomt ook dat mensen omvallen, zich ziek melden met alle gevolgen van dien. Weet jij wat een zieke werknemer gemiddeld kost per dag?

Feit: een medewerker die zich ziek meldt kost een werkgever gemiddeld 230 euro per dag. Deze kosten kunnen oplopen naar ruim 400 euro per dag als je de kosten voor vervangend personeel, arbodienstverlening, begeleiding en re-integratie van een zieke medewerker erbij optelt.

We zitten in een rare, bijzondere en onzeker tijd die naar mijn mening echt te lang duurt. Stress is nu een grote factor die leeft onder de mensen en die allerlei spanningen en klachten met zich meebrengt. De gevolgen daarvan zijn vaak niet te overzien maar wel voor een gedeelte te voorkomen!

Sturen op WerkGeluk tijdens corona, dat is wat iedere werkgever zou moeten doen!

Waar kun je mij als bedrijfscoach op inzetten?

Op vraagstukken als:

 • meer grip op de dag willen en op de keuzes die men maakt
 • ondersteuning nodig hebben om effectief thuis te werken en daarbij vitaal te blijven
 • vaak tegen dezelfde ‘muren’ aanlopen en die willen onderzoeken
 • balans krijgen zakelijk en privé
 • gewoon nergens meer zin in hebben en willen weten hoe nu verder
 • het maximale uit zichzelf als leidinggevende willen halen
 • het maximale uit zichzelf als medewerker willen halen
 • een loopbaan switch willen maken of een medewerker die af moet vloeien daarbij willen helpen
 • ondersteuning nodig hebben bij ziekte verzuim gesprekken, begeleiding- functionering- of coaching gesprekken

en als:

 • ondersteuning van HRM team bij vraagstukken van medewerkers
 • rechterhand van een ondernemer voor het begeleiden van zijn medewerkers

Ik sluit af met de woorden; zorg goed voor jezelf en jouw medewerkers!! Jij en Zij dragen het bedrijf. Mocht je daarbij hulp nodig hebben, bel mij dan! 0630 552900.

Dan kunnen we om de tafel zitten en ervaren of er een match is en hoe ik jullie kan ontzorgen!

hartelijke groet,

Cristel

Wil je meer informatie of meteen een afspraak maken?

Informeer naar een 1 op 1 training / coaching of de open trainingen.

neem contact op