Rot op met die burn-out!

Rot op met die burn-out!

Het was veel in de media de afgelopen maanden. Steeds meer tieners en studenten krijgen te maken met een burn-out.

Redenen die genoemd worden zijn overprikkeld raken door social media, (groeps)druk uit de omgeving, afleiders zoals Netflix, gamen, bijbaantjes, en 'oh ja' er moet ook nog op school gepresteerd worden.

Tieners en studenten met een burn-out

Niet alleen de tieners en studenten lijden hieronder. De de (jong)  volwassenen doen dat ook door een te hoge werkdruk. Zij moeten op alle vlakken presteren, zowel zakelijk als privé.

Blog rot op burn-out

Training Time- en Stress Management

Steeds vaker tref ik mensen in mijn training ‘time- en stress management’ aan die slecht slapen, niet goed in hun vel zitten, door de bomen het bos niet meer zien en lichamelijke klachten hebben. Mooi is het dan om de deelnemers het inzicht te geven dat ze wel degelijk keuzes kunnen maken om weer aan het roer van hun leven te staan!  Inzichten die je krijgt door zelfonderzoek: Waarom doe ik wat ik doe? Waar gaat mijn tijd heen en hoe zou ik dit beter kunnen plannen? Wat zijn mijn stressoren en hoe kan ik die ‘de baas’ worden? Wat geeft energie! En hoe kan ik ‘speed’ mediteren op het werk om vervolgens met nieuwe energie weer aan het werk te gaan.

Alles om een goede balans te vinden tussen spanning en ontspanning

Zelf heb ik 14 jaar geleden een burn-out gehad en dat is zeker geen pretje geweest! Van de mensen die bij de huisarts komen heeft 75% stress gerelateerde klachten. Teveel stress en te weinig ontspanning! Vooral stress ontkennen blijkt een ‘sluipmoordenaar’. Als je zo in een rat-race zit ga je een en ander voor normaal aanzien, totdat de accu letterlijk leeg is!

Ik ben dankbaar dat ik met mijn training time- & stress management én als stress counselor mensen preventief kan helpen om een zeer akelige burn-out te voorkomen en kan laten zeggen ‘Rot op met die burn-out!'

Je bent welkom voor een gesprek! Cristel

CMC verzorgt teamtrainingen en individuele coaching/training.

Wil je meer informatie of meteen een afspraak maken?

neem contact op