Geluk in de bajes

Afgelopen week was ik met collega trainers op bezoek in de oudste gevangenis van Nederland. De bajes in Utrecht, een parel in de binnenstad. Sinds 2014 is het gebouw niet meer actief als gevangenis. Er huisvesten een aantal bedrijfjes in waaronder ‘Gajes in de Bajes’ alwaar wij te gast waren. Te gast om de nieuwe werkvorm ‘black-box’ uit te proberen. Voorafgaand werd ik door een collega trainer geïnterviewd  ‘hoe zorg jij voor jouw geluk’?

Wat is geluk?

Je komt het tegen in talloze referendums, boeken en trainingen. Een item van deze tijd. Ik heb mensen vaak de (weder)vraag gesteld; ‘Wat is geluk voor jou’?

Na veel gebrainstorm en gediscussieer ben ik er voor mezelf achtergekomen dat geluk voor mij de betekenis heeft van tevreden zijn. Mooi om te weten en af te stemmen in gesprek met de ander, voor wie het soms een andere betekenis heeft en soms niet eens weet te omschrijven.

Hoe zorg ik voor mijn eigen geluk?

Ik ben daar heel helder in. Door goed voor de mensen om mij heen te zorgen en te zijn en ook door goed voor mezelf te zorgen. Daarbij denk ik meteen aan het zuurstofmasker in het vliegtuig. Eerst voor jezelf zorgen voordat je dit voor een ander kunt doen. En ik zorg goed voor mezelf; ik doe werk wat ik super leuk vind, waar ik inspiratie en energie van krijg. Daar word ik nou gelukkig van!

Geluk in de bajes

En dat ik omga met mensen waar ik energie van krijg. Van echte contacten waar je ook niet gelukkige momenten mee deelt, een knuffel aan geeft en een luisterend oor van krijgt. En daar dan niet in blijft hangen, maar weer de mooie momenten met elkaar ziet en blij wordt van kleine dingen. Kleine dingen die ertoe doen, zoals vriendelijk gedag zeggen, een knuffel van mijn dochter, een mooie wandeling met ons gekke hondje. Een goed gesprek, tijd voor mezelf…… Ik zou een lange lijst kunnen opsommen die binnen handbereik is, elke dag weer.

Hoe zit het met jouw geluk?

Wat betekent dit voor jou en hoe kun je dit bereiken? Graag denk ik met je mee in een coaching sessie, bij voorkeur wandelend. Zo'n baanbrekend thema!

Met een geluksgroet, Cristel

CMC verzorgt teamtrainingen en individuele coaching/training.

Wil je meer informatie of meteen een afspraak maken?

neem contact op